ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Όταν οι σύζυγοι δεν έχουν αποκτήσει τέκνα τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Υποβάλλεται έγγραφη συμφωνία για την λύση του γάμου, υπογεγραμμένη από τους ίδιους καθώς και του δικηγόρους τους, σε συμβολαιογράφο και εκδίδεται η συμβολαιογραφική πράξη συναινετικής λύσης του γάμου.

 

Αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα θα πρέπει να ρυθμίζονται στην έγγραφη συμφωνία τα εξής τρία θέματα:
Α. Να ρυθμίζεται σε ποιόν θα ανατεθεί η επιμέλεια των τέκνων είτε να καθοριστεί από κοινού επιμέλεια με ταυτόχρονο καταμερισμό των ημερών για κάθε γονέα (αυτό που στην καθομιλούμενη αναφέρεται ως συνεπιμέλεια).
Β. Στην περίπτωση που ανατεθεί η επιμέλεια στον ένα γονέα πρέπει να καθοριστούν τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία ο άλλος γονέας θα έχει δικαίωμα επικοινωνίας με τα τέκνα.
Γ. Να καθοριστεί το ύψος της διατροφής που θα καταβάλλει ο γονέας στον οποίον δεν έχει ανατεθεί η επιμέλεια. Διατροφή μπορεί να οριστεί και στην περίπτωση από κοινού επιμέλειας.

 

Προσοχή δεν υπάρχει «άυλο διαζύγιο». Απλώς τις παραπάνω έγγραφες συμφωνίες οι σύζυγοι έχουν τη δυνατότητα να τις υπογράψουν και ψηφιακά δια μέσου της αντίστοιχης πλατφόρμας gov. Η παρουσία μας στον συμβολαιογράφο είναι απαραίτητη. Έχουμε την δυνατότητα να πληρεξουσιοδοτήσουμε τον δικηγόρο ώστε να μας εκπροσωπήσει χωρίς να παρασταθούμε στον συμβολαιογράφο.
 

Πριν καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμφωνία επιβάλλεται να συμβουλευτούμε δικηγόρο.

 

Κώστας Φιλιππίδης

 

 

 

Πίσω